2016. január 15., péntek

Qin legendája 06


Elkészültem a The Legend of Qin 6. részének feliratával, melyben végre megismerhetjük a motisták vezetőjét, Jin urat, és persze ebben az epizódban sem szenvedünk hiányt nevetésből. :)

Kapcsolódó fogalmak:
Dao: A taoizmusban a mindenség legbensőbb lényegét jelenti, melynek nincs létrehozója, nincs teremtője, mégis minden ebből ered, és ide tér vissza. A dao érzékszerveink által felfoghatatlan, megismerhetetlen, állandó és kimeríthetetlen. Nincs neve, mégis ez ad nevet mindennek. Nincs, mi hozzá hasonló lenne. Alaktalan, mégis formát ad mindennek. Időn és téren kívül létezik, maga a végtelenség, az abszolútum. Még az Ég is követi. A dao szül mindent az erény közvetítésével. (Forrás: Terebess Ázsia Lexikon)
Kínai naptár: A kínai asztrológia az időt 60 éves ciklusokra osztja, ezen belül minden év egy bizonyos Égi Törzs és egy Földi Ág kombinációjából alakul ki. Az Égi törzsek (elemei: fa, tűz, föld, fém, víz jin, illetve jang formájukban) és a Földi Ágak (állatjegyek) a holdhónapokhoz, holdnapokhoz, az órákhoz és a 12 állatjegyhez is kapcsolódnak (patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya, disznó). Az Égi Törzs minden eleme két évig uralkodik, egyszer a Jang jegyében (páros években), utána rögtön a Jin jegyében (páratlan években). Ezekre az Égi Törzs elemeire utal Viasztök, amikor a csapatokat "naptári módszer szerint" osztja fel. (Forrás: Wikipédia)

Online: Viki
Videó: CDrama - Uptobox - Openload

Hamarosan egyébként újabb wuxia sorozat is várható. Információkat itt találtok róla: The Legend of Zu

1 megjegyzés:

  1. Kedves Bettuska! Minden egyes részt imádok ebben a sorozatban. Remélem sok ilyen vidám részek lesznek benne.♥♥♥ Köszönöm a feliratokat.

    VálaszTörlés