2016. január 11., hétfő

Qin legendája 03


A The Four után a Ming-korszakból kicsit visszautazunk az időben (vagyis jó sokat, úgy ezer évet) a Qin-dinasztia idejébe, és igyekszem behozni a kis lemaradásom a The Legend of Qin tekintetében.
Egy-két írást is szeretnék figyelmetekbe ajánlani, ha szeretnétek jobban átlátni a sorozat mögött megbúvó valóságot.

A motizmus elnevezésű ókori filozófiai irányzatról a Wikipédián olvashattok.
A sorozatban szereplő császár, Qin Shi Huang-ti, ("Csin Si Huangdi") valóban Kína első császára volt, és rengeteg merényletet követtek el ellene. Ha másról nem is, de az agyaghadseregéről biztos hallottatok már. Wikipédián róla és a Qin-dinasztiáról ("csin") is találtok információkat.
A második részben mindenféle "ősjeleket" emlegettem. Ezeket trigramnak is szokták nevezni, és a "Ji csing" (Változások Könyve) elnevezésű filozófia, illetve jövendölési módszer, alapvető motívumai. Tehát ami humbug varázslatnak tűnt az epizódban, annak is megvan a maga valóságalapja. :) Erről is rengeteg helyen olvashattok az interneten, illetve könyvekben is. Ezzel a résszel szenvedtem egyébként a legtöbbet, mert az angol feliratban megjelenő kínai kifejezést magyarul nem használjuk . ^^


Online: Viki
Videó: Shaolin Bunny felhívta rá a figyelmem, hogy Doramax-ra is végre felrakták az eddig megjelent részeket, én pedig már ellenőriztem is, és a feliratok is passzolnak hozzá (azért a későbbiekben is meg fogom nézni részenként, és ha kell, időzítek).

3 megjegyzés:

  1. Szia Bettuska!
    Nagyon köszönöm a 3. részt és az érdekes infokat :D

    VálaszTörlés
  2. Kedves Bettuska! Nagyon szeretem ezt a sorozatot is, köszönöm az újabb részt, és az ismertetőt.♥♥♥

    VálaszTörlés
  3. Bettuska Kedves!

    Köszönöm szépen a Qin...3. részének a feliratát és az információt hozzá, érdekes volt. Üdv: Ildikó

    VálaszTörlés